Loading

Tutorial: Accentuarea detaliilor unei fotografii (sharpen) in Photoshop

Tutorial: Accentuarea detaliilor unei fotografii (sharpen) in Photoshop

Dificultate tutorial: Incepator

Pentru a urma pasii din acest tutorial, trebuie sa aveti instalat programul Adobe Photoshop.

Pentru inceput, click dreapta pe acest link si selectati “Save Link as..“(Chrome, Firefox) sau “Save Target as…” (Internet Explorer) pentru a downloada fotografia pe care o sa lucram.

Pentru inceput trebuie sa deschidem fotografia downloadata.
Photoshop top bar
Mergeti la File -> Open… si cautati folderul unde ati downloadat poza, apoi apasati pe Open.

Dupa ce ati deschis fotografia in Photoshop, daca va uitati atent la detalii, observati ca fotografia de fata “cere” mai multe detalii (detaliu mai mare al penajului si a altor trasaturi). O sa rezolvam aceast aspect in tutorialul de fata. Pentru a indrepta siĀ  corecta culorile fotografiilor, cititi si tutorialele ce tin de aceste aspecte.

Accentuarea detaliilor (Sharpen):

Pentru a ajunge la rezultatul dorit, in acest tutorial o sa folosim un Filtru din Photoshop numit Unsharp Mask. Tutorial: Unsharp Mask

Pentru a accesa acest filtru mergeti la Filter -> Sharpen -> Unsharp Mask…

Dupa ce faceti click pe Unsharp Mask o sa apara o fereastra cu setarile pentru acest filtru.

Tutorial: Unsharp Mask Settings

In fereastra aparuta setati Amount la 125% (pentru cazul de fata) si Radius la 1,0 pixels. Apoi apasati OK si setarile vor lua efect.

Observatie: Depinzand de parametri, precum calitatea si sensibilitatea (ISO) la care a fost facuta fotografia, in cazul exagerarii setarilor, acest filtru va intensifica si zgomotul imaginii (vezi imaginea de mai jos).

Tutorial: Setari Unsharp Mask Exagerate

Asadar, aceasta detaliu este indicat in cazul fotografiilor macro (ce surprind vietati, flori, oameni, etc) dar si a altor fotografii precum peisaje.

Pentru mai multe metode de imbunatatire a fotografiilor, vizitati categoria Tutoriale.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/rjunio37/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273