Loading

Tutorial: Corectarea culorilor in Photoshop

Tutorial: Corectarea culorilor in Photoshop
18
Apr
2010

Ai o poza ce contine un peisaj frumos sau o ipostaza demna de pus in rama dar culorile ei si alte detalii lasa de dorit? Noi iti aratam cum sa imbunatatesti calitatea unei poze prin corectarea culorilor in photoshop.

Corectarea Culorilor in Photoshop

Dificultate tutorial: Incepator spre mediu.

Pentru a urma pasii din acest tutorial, trebuie sa aveti instalat programul Adobe Photoshop.

Pentru inceput, click dreapta pe acest link si selectati “Save Link as..“(Chrome, Firefox) sau “Save Target as…” (Internet Explorer) pentru a downloada fotografia pe care o sa lucram.

Pentru inceput trebuie sa deschidem fotografia downloadata.

Photoshop top bar

Mergeti la File -> Open… si cautati folderul unde ati downloadat poza, apoi apasati pe Open.

Dupa ce ati deschis fotografia in Photoshop, se pot observa de la bun inceput culorile spalacite dar si faptul ca fotografia este putin inclinata spre dreapta (pentru asta folositi tutorialul de indreptare a imaginii).

Corectarea Culorilor:

Imaginea dupa taiere.

Dupa cum puteti vedea, culorile imaginii sunt spalacite si lipsite de viata. In cadrul acestui pas, vom corecta culorile fotografiei.

Pentru inceput, o sa accentuam contrastul imaginii.

Mergeti la Image -> Adjustments -> Levels… sau apasati Ctrl+L pe tastatura.

Levels

Mutati slider-ul atribuit umbrelor catre dreapta, pana la valoarea de 23, sau scrieti in casuta incercuita cu rosu precum arata in poza de mai sus. Apoi apasati OK.

Acum, sa aducem fotografia la culorile dorite. In primul rand o sa folosim o ajustare numita Color Balance.

Pentru a accesa fereastra cu setarile de color balace trebuie sa mergem la Image -> Adjustments -> Color Balance, sau apasati Ctrl+B pe tastatura.

Color Balance Midtones

Dupa ce apare fereastra de Color balance, la Midtones ajustati sliderul de pe axa Magenta – Green spre dreapta pana la valoarea de +30, si apoi pe axa Yellow – Blue pana la valoarea de -15.

Apoi selectati Shadows si repetati procedeul, insa, de data aceasta atribuiti valoare de +14 pentru Magenta – Green, si -7 pentru Yellow – Blue (vezi poza de mai jos).

Color Balance Shadows

Prin intermediul acestor setari, culoare verde a imaginii va iesi mai bine in evidenta. Apasati OK.

Urmatorul pas este sa saturam culorile.  Mergeti la Image -> Adjustments -> Hue/Saturation… sau apasati Ctrl+U pe tastatura.

Saturation

In fereastra care apare ajustati Saturatia pana la valoarea de +10 si apasati OK. Aceasta etapa incalzeste putin culorile fotografiei.

Un ultim pas este cel de a face cerul mai albastru si de a scoate mai bine in evidenta Muntele Ceahlau.

Mergeti la Image -> Adjustments -> Selective Color…

Selective ColorsSelective Colors Cyans

Din fereastra care apare, pe noi ne intereseaza culoarea albastra. In dropdown-ul Colors putem gasi doua nuante de albastru Cyans si Blues. Pentru inceput selectati Cyans si setati Cyan la +61%, Magenta la +58% si Black la +20%.

Dupa ce s-au facut aceste setari, la Colors: selectati Blues.

Selective Colors - Blues

Setati la Cyan: +45%, la Magenta +55% si la Black +20%. Apasati OK.

Versiunea Finala

Acesta este rezultatul final. Speram ca acest tutorial sa va fie folositor. Aceste metode pot fi folosite pentru majoritatea fotografiilor, totul consta ajustarea setarilor dupa placul dumneavoastra.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/rjunio37/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273