Loading

Tutorial: Indreptarea fotografiilor inclinate in Photoshop

Tutorial: Indreptarea fotografiilor inclinate in Photoshop

Acest tutorial va aduce la cunostinta una din metodele de indreptare a fotografiilor folosind programul Adobe Photoshop.

Dificultate tutorial: Incepator

Pentru a urma pasii din acest tutorial, trebuie sa aveti instalat programul Adobe Photoshop.

Pentru inceput, click dreapta pe acest link si selectati “Save Link as..“(Chrome, Firefox) sau “Save Target as…” (Internet Explorer) pentru a downloada fotografia pe care o sa lucram.

Pentru inceput trebuie sa deschidem fotografia downloadata.

Photoshop top bar

Mergeti la File -> Open… si cautati folderul unde ati downloadat poza, apoi apasati pe Open.

Dupa ce ati deschis fotografia in Photoshop, se pot observa de la bun inceputĀ  faptul ca fotografia este putin inclinata spre dreapta si culorile ei sunt spalacite (pentru a corecta culorile cititi tutorialul).

Indreptarea imaginii:


Pentru a indrepta imaginea, trebuie sa ne luam un reper (de obicei este linia orizontului), in cazul de fata vom folosi acoperisul casei. Ca sa determinam cu acuratete cat de inclinata este poza, o sa folosim unealta de masurat adica “Ruler Tool“.

Ruler Tool

Aceasta unealta poate fi gasita in toolbar(toolbar-ul este bara cu unelte plasata pe verticala in partea stanga a ferestrei cu programul), unde trebuie sa dati click dreapta pe “Eyedropper Tool si selectati “Ruler Tool“.

Apoi, cu aceasta unealta selectata, apropiati (Zoom in) pe acoperisul casei unde o sa trasam o linie ce va determina unghiul de inclinare al imaginii.

Ruler tool

Trasati linia ca in imaginea de mai sus, apoi mergeti la Image -> Rotate Canvas ->Arbitrary…

Rotate Canvas

Unghiul la care este inclinata imaginea va aparea in casuta Angle aceasta informatie fiind citita de la unealta de masurat folosita anterior. Apasati OK.

Imaginea va fi indreptata, dar, vor aparea benzi negre in jurul ei. Pentru a le indeparta, o sa folosim “Crop ToolCrop Tool cu ajutorul careia o sa eliminam benzile negre din imagine.

Cu aceasta unealta selectata, trasati un dreptunghi in imagine si apoi aranjati laturile lui pana apare doar imaginea fara benzi (vezi imagine).

Daca sunteti multumiti de selectia facuta, apasati pe butonul Apply , sau faceti dublu click in interiorul selectiei.

Primul pas a fost realizat, pentru aceasta fotografie este indicat sa treceti la urmatorul tutorial care trateaza corectarea culorilor.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/rjunio37/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273